Cukinijų ir svogūnų mišrainė

Cukinijų ir svogūnų mišrainė


2 kilogramai
cukinijų
2 kilogramai
svogūnų
4 vienetai
paprikos (įvairių spalvų)
3 vienetai
pomidorų
200 mililitrų aliejaus
200 mililitrų
acto 5%
2 galvos
česnako
7 šaukštai
cukraus
1 pundelis
žalumynų (tinka petražolės, kalendra, krapai)
2 šaukštai
druskos
7 vienetai
lauro lapų
1 šaukštelis
džiovinti aitrieji pipirai (nebūtina)

Cukinijas, paprikas ir svogūnus supjaustyti kubeliais, pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odeles ir pasmulkinti.
Į puodą, kuriame troškinsime mišrainę, sudėti daržoves, druską, cukrų, aliejų, lauro lapelius, čili pipirą ir išmaišyti. Užvirus daržovėms sumažinti ugnį ir patroškinti dar apie pusvalandį.
Tada sudėti česnaką su žalumynais, įpilti acto ir patroškinti dar 10 minučių.
Mišrainę supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti, apversti ir palikti po antklode parai. Atvėsintą mišrainę galima laikyti sandėliuke ar virtuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...