Greičiausias agurkų marinavimas

Greičiausias agurkų marinavimas

agurkų ;
šaukštų 9 procentų acto;
šaukšto cukraus;
1,5 arba vieno kupino arbatinio šaukštelio stambios druskos;
2 skiltelių česnako;
keleto kvapnių nemaltų pipirų;
keleto juodųjų nemaltų pipirų;
keleto šakelių krapų.

Į 500 ml stiklainį pilame actą, beriame cukrų, druską, dedame pipirų grūdelius, susmulkintą riekelėmis česnaką ir smulkintus krapus. Agurkus pjaustome griežinėliais ir dedame į stiklainį šiek tiek paspausdami beveik iki viršaus.
Virdulyje užviriname vandenį ir juo užpilame agurkus, kad apsemtų. Dideliame puode paklojame rankšluostėlį, statome ant jo stiklainius ir pridengiame švariais, iškaitintais dangteliais. Užsukti dangtelių kol kas nereikia. Į puodą pripilame vandens (iki trijų ketvirčių stiklainių aukščio), jį užverdame ir nuo vandens užvirimo stiklainius kaitiname apie 6-7 minutes.
Stiklainius ištraukiame ir tvirtai užsukame dangteliais. Užsukusi stiklainius gerai papurčiau, kad marinatas gerai pasiskirstytų, neliktų jokių neištirpusių ingredientų.
Statome stiklainius ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Stiklainius apklojame ir leidžiame atvėsti. Galima net stebėti, kaip agurkai keičia spalvą ir marinuojasi.
Pasiruošusius žiemoti agurkus nešame į rūsį ar sandėliuką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...