300-400 gr. bet kokio faršo, 1 vidutinė cukinija, 2 kiaušiniai, 1-2 valgomieji šaukštai manų kruopų, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, miltų arba džiūvėsėlių, pipirai ir kiti prieskoniai pagal skonį, aliejaus kepimui
Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame stambios tarka, jei daržovė – pernokusi, pašalinkite sėklas ir žievę. Dalį sulčių nusunkite. Cukinijas sumaišykite su faršu, įmuškite kiaušinius, supilkite manų kruopas. Sudėkite druską, prieskonius, gerai išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų. Sudrėkintomis rankomis padarykite kotletus, apvoliokite miltuose arba trupiniuose ir kepkite keptuvėje iki paruduos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą