Traškūs agurkėliai

Traškūs agurkėliai



1 l vandens reikės: 2 šaukštų druskos (su nedideliu kaupu), 1 šaukšto cukraus, 100 ml. acto (9 proc.).

Agurkėlius nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nukoškite. Dar šiltus dėkite į švarius stiklainius. Į kiekvieną stiklainį dėkite nuplautų ir nuplikytų serbentų, vyšnių lapų, krapų žiedynų, mažytį gabalėlį aitriosios paprikos (nebūtinai, tačiau ji suteikia lengvo pikantiškumo. Tiktai nepadauginkite!)

Užvirinkite vandenį, berkite druską ir cukrų, kai užvirs, išjunkite kaitrą ir supilkite actą. Marinatu užpilkite agurkus, uždarykite dangteliais, verskite aukštyn kojomis, uždenkite ir palikite atvėsti. Viskas! Telieka išnešti į vėsią patalpą ir laukti žiemos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...