Šaltai marinuoti agurkai su svogūnais žiemai

Šaltai marinuoti agurkai su svogūnais žiemai


1 kilogramas agurkų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
0.5 stiklinės aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas druskos (su nedideliu kaupu)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (ar kajeno pipirų miltelių)
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų

Agurkus pjaustau stambesniais gabaliukais, galima naudoti ir storapilvius agurkus, aš mėgstu kvadratinius gabaliukus, bet galima gaminti ir storesnius griežinėlius. Jei turite mažyčių agurkų, galima marinuoti ir nepjausčius, tik tuomet reikia bent minimaliai nupjauti galiukus. Visgi labiausiai tinka peraugėliai, jie turi daugiau sulčių ir kaiminystė su svogūnu artimesnė. Svogūnus pjaustau kombaino peiliais, bet esu gaminusi ir su stambiai pjaustytais – taipogi tinka.

Aprašysiu proporciją 1 kg paruoštų agurkų: 1 v. š. druskos, 1 stiklinę cukraus, 1 stiklinę acto, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 didesnis svogūnas, 1 a. š. čili ar kajeno pipirų miltelių, žiupsnelis džiovinto baziliko.

Agurkus užberiu reikalingu kiekiu druskos, permaišau ir palieku bent 4 - 5 h, kad išsiskirtų sultys, geriausia pernakt. Tuomet pilu likusius produktus ir dar apie 4 h, vis pamaišant, laukiu, kol ištirps cukrus. Per tą laiką išsiplaunu stiklainius ir dangtelius ir išdžiovinu juos orkaitėje ar tiesiog ant rankšluosčio. Daržoves standžiai dedu į stiklainius, pilu skysčio, kad apsemtų, užsuku dangtelius ir palieku kelioms valandoms apverstus ant stalo. Laikau rūsyje, galima naudoti obuolių actą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...