1 kilogramas agurkų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
0.5 stiklinės aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas druskos (su nedideliu kaupu)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (ar kajeno pipirų miltelių)
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
Aprašysiu proporciją 1 kg paruoštų agurkų: 1 v. š. druskos, 1 stiklinę cukraus, 1 stiklinę acto, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 didesnis svogūnas, 1 a. š. čili ar kajeno pipirų miltelių, žiupsnelis džiovinto baziliko.
Agurkus užberiu reikalingu kiekiu druskos, permaišau ir palieku bent 4 - 5 h, kad išsiskirtų sultys, geriausia pernakt. Tuomet pilu likusius produktus ir dar apie 4 h, vis pamaišant, laukiu, kol ištirps cukrus. Per tą laiką išsiplaunu stiklainius ir dangtelius ir išdžiovinu juos orkaitėje ar tiesiog ant rankšluosčio. Daržoves standžiai dedu į stiklainius, pilu skysčio, kad apsemtų, užsuku dangtelius ir palieku kelioms valandoms apverstus ant stalo. Laikau rūsyje, galima naudoti obuolių actą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą