Cepelinai

Cepelinai

Virtų bulvių - 500 g
Manų kruopų (sausų) - 50 g
Bulvių krakmolo - 50 g
Druskos

Įdaras
Mėsos virtos (vištiena, kiauliena ar kt.) - 200 g
Svogūno nedidelio - 1 vnt.
Druskos, prieskonių - pagal skonį
Sultinio (kuriame virė mėsa) - 20 g

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
Į atvėsusias bulves įdėkite manų kruopas, krakmolą, druską ir viską gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šalį, kol gaminsite įdarą.
Gaminame įdarą: mėsą sumalkite, įdėkite smulkiai pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilkite sultinio ir gerai išmaišykite.
Iš bulvių masės darykite paplotėlius, ant jų vidurio dėkite mėsos įdaro ir formuokite cepelinus.
Paruoštus cepelinus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 minutes. (Kiek reikia virti priklauso kokio dydžio cepelinus suformuosite).
Patiekite su pakepintais svogūnais, šonine (dar įdėjau pievagrybių ir krapų) ir grietinėle arba grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...