PIENO SŪRIS

PIENO SŪRIS

GAMINIMAS:
Užvirinti 5 litrus pieno, įkulti.6 kiaušinius, ipilti siek tiek grietinėlės ir natūralus jogurto. I užvirusi pieną supilti kiaušinių, jogurto ir grėtinėlės mišinį. Palaukti kelias minutes kol sutrauks. Viska supilti į maišelį iš marles ar užuolaidos, nuvarvinti ir prislėgti. Išėmus palaikyti šaldytuve porą valandų.

MARINUOTA SKUMBRĖ

MARINUOTA SKUMBRĖ

SUDĖTIS:
Vaišių stalui gaminu 2–3 skumbres.
Išvalytą ir maždaug 2 pirštų storio riekelėmis pjaustytą žuvį sudedu į indą. Išsiverdu marinatą. Į 1 litrą vandens dedu: 3 v. š. druskos, 1 v. š. cukraus, 2 lauro lapus.
GAMINIMAS:
Sumaišau puode ir kaitinu, iki užvirs ir visiškai ištirps druska ir cukrus. Tuomet išjungiu ugnį ir supilu 100 ml 9 % acto. Palieku skystį ataušti, o kol tai vyksta, supjaustau kubeliais 2 vidutinio dydžio svogūnus. Suberiu juos ant žuvies, užpilu atvėsusiu marinatu ir dedu indą į šaldytuvą bent 6 valandoms. Skaniausia, kai žuvis pabūna marinate 24 valandas.

PURUS PYRAGAS

PURUS PYRAGAS

SUDĖTIS:
Kiaušiniai 2 vnt.
2 stiklinės kvietinių miltų.
1 stiklinė kefyro.
1 stiklinė cukraus.
10 g. kepimo miltelių
Vanilės 1 žiupsnelis
Razinos 100 g
Sviestas 1 valgomasis šaukštas GAMINIMAS:
GAMINIMAS:
Viename dubenyje, mikserio pagalba sumaišykite kiaušinius, cukrų ir kefyrą. Maišydami, berkite dalimis miltus, pridėkite kepimo miltelius, vanilę ir razinas. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite pyragą 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Pyragą galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti glazūra.
Tiekite prie arbatos.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KEFYRU

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KEFYRU

SUDĖTIS:
2 vieneta iobuolių
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimomiltelių1 žiupsnelisdruskosšiek tiekcinamono
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė cukraus
GAMINIMAS:
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti kefyrą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberti druską ir išmaišyti. Ingredientų matavimui naudojau 250 mililitrų stiklinę. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską šaukštu išmaišyti iki vientisos masės, tik nepermaišyti. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau, tikslus jų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir nuo pačių miltų. Tešla turi būti daugmaž tokio tirštumo, kaip kepant mažus blynelius. Tešlą supilti į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus sudėti pjaustytus obuolius, apibarstyti cinamonu ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Laikas priklauso nuo kepimo indo dydžio.

BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ

BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ

SUDĖTIS:
3 kg burokėlių;
1 kg pomidorų;
2 kg svogūnų;
150 g cukraus;
200 g aliejaus;
2 valgomųjų šaukštų druskos;
juodųjų pipirų;
kelių lauro lapų.
GAMINIMAS:
Burokėlius nuskuskite ir supjaustykite jums patinkančiais gabaliukais, smulkiai supjaustykite svogūnus. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais. Daržoves sudėkite į puodą, supilkite aliejų ir troškinkite maždaug 30–35 minutes. Sudėkite prieskonius, druską, cukrų ir dar kokias 15 minučių patroškinkite. Karštą mišrainę dėkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius.

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ

SUDĖTIS:
5 kg. kopūstų
1 kg. morkų
500 ml. pomidorų padažo
300 ml. acto
300 ml. aliejaus
250 g. cukraus
200 g. druskos
GAMINIMAS:
Burokine tarka sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite kopūstus ir morkas. Daržoves užpilkite aliejumi, actu, pabarstykite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Palikite 12 valandų marinuotis.

Supilkite į acte išmirkusią mišrainę pomidorų padažą ir virkite iki jums mėgstamo minkštumo. Mišrainę sudėkite į stiklainius ir sandariai užsukite.

KONDENSUOTAS PIENAS

KONDENSUOTAS PIENAS

SUDĖTIS:
200 g. pieno
200 g. cukraus
20 g. sviesto
GAMINIMAS:
Visus produktus sumaišome dideliame puode. Kaitiname ant mažos ugnies. Pradėjus virti padidiname ugnį ir verdame 10 min. Po 10 min. masė suskystės, o aušdama pradės tirštėti. Supilame į indą ir paliekame kelioms valandom atvėsti, bei dar labiau sutirštėti.









Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...