Purūs varškėčiai

PURŪS VARŠKĖČIAI

SUDĖTIS
Varškė, 400 gramų
Miltai, 190 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Citrinų sultys, arba grietinės, 1 arbatinis šaukštelis
Kepimo soda, 3/5 arbatinio šaukštelio
GAMINIMAS
Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute. Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome. Į tešlą pamažu įmaišome 160 g. miltų (likusius 30 g. sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.

Stalo viršų pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame 1-1,5 cm. storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai). Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...