Svogūnų ir apelsinų pagardas žiemai

SVOGŪNŲ IR APELSINŲ PAGARDAS

Svogūnų ir apelsinų pagardas žiemai


1 kilogramas svogūnų
300 gramų apelsinų
120 gramų cukraus
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vyno acto
5 skiltelės česnako
2 šaukšteliai apelsino žievelės (tarkuotos)
šiek tiek druskos

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką smulkiai sukapokite.
Apelsinus nulupkite ir sumalkite mėsmale arba virtuvės kombainu.
Storadugniame puode ant alyvuogių aliejaus ir lydyto sviesto mišinio apkepkite pjaustytus svogūnus ir česnaką.
Kai jie taps skaidrūs, supilkite sumaltus apelsinus. Suberkite cukrų, druską ir apelsinų žieveles. Viską virkite dar apie 20 min. arba tol, kol svogūnų žiedai nebebus ryškių kontūrų. Tada supilkite vyno actą ir dar kelias minutes pavirkite. Karštą pagardą supilstykite į sterillius stiklainius. Uždarykite taip pat steriliai išvalytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...