2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
2 saujos uogų (naudojau raudonuosius ir juoduosius serbentus)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite kefyrą, aliejų, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę ir viską išmaišykite. Sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ar kartą išmaišykite. Suberkite uogas, išmaišykite. Tešlą supiltkite į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepkite apie 50-60 minučių. Išėmus leiskite keksui atvėsti pirma formoje, o galutinai atvėsinkite jau išimtą iš formos ant grotelių. Keksas skanus ir vienas, bet aš jį dar aptepiau sviestiniu kondensuoto pieno kremu (pakelį kambario temperatūros sviesto mikseriu išsukau su puse indelio saldinto kondensuoto pieno) ir papuošiau serbentais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą