BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ SU POMIDORŲ PADAŽU

Burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu


5 kilogramai burokėlių (virtų)
8 vienetai svogūnų
1 litras pomidorų padažo (kokybiško, "Kėdainių" ar pan. )
400 mililitrų aliejaus
250 mililitrų acto
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos petražolių (nebūtina)
1 galva česnako
4 vienetai lauro lapų
2 šaukštai druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
šiek tiek juodųjų pipirų

Svogūnus smulkiai supjaustyti kubeliais ir pakepti ant nedidelės ugnies, kol suminkštės, bet neperkepti. Įdėti kapotus česnakus, sudėti smulkiai kubeliais pjaustytus arba tarkuotus burokėlius, lauro lapelius, smulkintas petražoles, prieskonius, druską, cukrų ir pomidorų padažą. Viską ismaišyti, užvirinti ir pavirti apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Paragauti, ar pakanka saldumo ir sūrumo, ar užtenka prieskonių, jeigu kažko trūksta įdėti dar.
Tada išgriebti lauro lapelius, supilti actą, viską užvirinti ir karštą mišrainę supilti į sterilius, iškaitintus stiklainukus. Užsukti sandariais dangteliais ir palaikyti apverstus, kol atvės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...