BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

Bulvės: 1 kilogramo
Manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
Kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
Aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (+ šiek tiek kepimui)
Miltai: poros saujų
Druska: pagal skonį

Pievagrybiai: 500 gramų (tinka ir miško grybai)
Svogūnai: 2
Džiovinti baravykai: 2-3 (nėra privaloma, bet naudojant pievagrybius, labai pagerina skonį ir kvapą)
Aliejus: šlakelio
Druska
Pipirai
Kiti mėgstami prieskoniai (nebūtina)

Iš pradžių bulves kruopščiai nuplauname bei išverdame su lupenomis. Tada išvirusias bulves nupilame (pasiliekame 3-4 valgomuosius šaukštus bulvių sultinio), užpilame su šaltu vandeniu, truputį palaikome, kad atvėstų ir nulupusios sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Įberiame druskos bei išmaišome. Manų kruopas užpilame pasiliktu bulvių nuoviru bei palaikiusios keletą minučių supilame į sutarkuotas bulves. Bulvių paviršių pabarstome kukurūzų krakmolu bei išminkome. Supilame aliejų, dar kartelį išminkome bei paliekame maždaug 20-30 minučių "pailsėti".

Įdaras: Pievagrybius su svogūnais nuvalome bei susmulkiname. Džiovintus baravykus sumalame kavamale. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus bei pakepiname maždaug 7-10 minučių.
Sudedame grybus, prieskonius bei pakepiname, kol skystis išgaruos.

Formavimas: Drėgnomis rankomis imame bulvinės tešlos, suplojame paplotėlį, įdedame grybų įdaro bei formuojame tarsi "kotletą", kurį apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaičių blynai orkaitėje

SUDĖTIS 15 virtų bulvių su lupenomis, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai krakmolo, 1 šaukštelis druskos. ĮDARUI 400 g. far...