svogūnai: 4 (didesni)
cukrus: 450 gramų
9% actas: 300 mililitrų
garstyčių grūdeliai: 4 valgomųjų šaukštų
druska: 3 valgomųjų šaukštų
malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
smulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
Iš pradžių svogūnus bei agurkus supjaustome smulkiais kubeliais.
Beriame į puodą, supilame actą, beriame druską, cukrų, garstyčių grūdelius ir pipirus. Viską maišydamos užviriname.
Nuo užvirimo verdame 12 minučių ant karštos ugnies.
Mano pačios agurkai buvo šiek tiek peraugę bei minkštesni, man pakako virti maždaug 10 minučių - jie itin greitai suminkštėjo.
Likus 3 minutėms prieš bebaigiant virti suberiame krapus.
Tuomet supilstome į sterilius stiklainiukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą